Home Problemen Voeding Welke voerbak koop ik best voor mijn hond?

Welke voerbak koop ik best voor mijn hond?

6690
DELEN
voerbak

Er bestaan al heel wat verschillende voerbakken van tegenwoordig. Maar welke past nu best bij je hond en waar kan je maar beter opletten? Er zijn enkele verschillende factoren waar we rekening mee moeten houden wanneer we een voerbak voor onze hond aanschaffen. Factoren die we best even overlopen en die gaan bepalen welke voerbak we best nemen.

3 belangrijkste factoren voor het kiezen van een voerbak:

 1. Het materiaal waaruit de voerbak is gemaakt. De meeste zijn gemaakt uit plastic, metaal of steen.
 2. Keuze uit een standaard op de voerbak op de grond. Met een standaard kan je een voerbak op een goede hoogte voor je hond plaatsen waardoor het eten gemakkelijker gaat.
 3. Is mijn hond een schrokker? Dan nemen we best een anti-schrokbak. Deze kunnen verhelpen dat je hond niet alles in 1 maal naar binnen schrokt.

Lees ook:

Materialen:

 • Metaal of roestvrijstaal. Deze voerbakken zijn te verkrijgen in verschillende maten. Ze zijn bovendien eenvoudig schoon te maken en is vaak ook nog eens geschikt om in de vaatwasser te plaatsen. Dit maakt dat deze voerbak hygiënisch blijft. Deze voer- en drinkbakken gaan enkele jaren mee. Toch blijkt dat sommige honden niet graag uit deze voerbakken eten. Sommige honden hebben wel eens angst of woede op de reflectie van henzelf in deze voerbakken.
 • Plastic. Deze bestaan in alle vormen en maten en kunnen ook perfect afgewassen worden. Deze voerbakken zijn helaas wel erg licht en schuiven daardoor gemakkelijk heen en weer over de grond. Je hond zou hier wel eens met de voerbak kunnen gaan lopen. Een mogelijke oplossing hiervoor kan een placemat zijn of speciaal ervoor gemaakt plastic anti-slipplaten. Ook deze zijn eenvoudig te reinigen. Let wel op bij natvoer: Deze kunnen in de plastic trekken.
 • Steen. Deze voerbakken zijn zwaar en voorkomen vooral dat de bak zal verschuiven tijdens het eten of dat je hond ermee rondloopt. Dis is ook zeer handig wanneer je hond schrik heeft van zijn reflecties bij een metalen voerbak. Dit heeft hij hier namelijk niet meer. Bovendien kunnen deze potten ook met gemak buiten staan in weer en wind.en zorgt in de zomer ervoor dat je water net iets langer fris blijft.

Voordelen van een standaard:

 • Zorgt ervoor dat voerbakken niet meer verschuiven.
 • Handig voor grote honden comfortabeler te laten eten.
 • Verstelbaar op verschillende hoogtes dus kan meegroeien op de grootte van je hond.
 • Maakt het knoeien tijdens het eten minder groot.
 • Oren hangen niet meer in de voerbak bij het eten.

Hoe werkt een anti-schrokbak?:

Een anti-schrokbak zorgt ervoor dat je hond niet alles binnen de 5 seconden opgegeten heeft en gaat zijn gulzigheid inperken. Dit is een voerbak waarin verschillende vormen geplaatst zijn waar het eten in verspreid wordt. Hierdoor moet je hond voorzichtig zijn en meer moeite doen om het eten uit te halen. Dit vertraagd zijn eetgewoonte en stopt het schrokken. Deze voerbakken bestaan in verschillende maten en vormen.