Home Tips & Tricks Voeding Waarom je hond uit het toilet drinkt? En is dit veilig?

Waarom je hond uit het toilet drinkt? En is dit veilig?

4286
DELEN
Toilet

Ook wij hebben allemaal een voorkeur. De een drinkt graag zijn biertje uit het glas terwijl de ander de fles zal voornemen. Wij hebben het idee, dat drinken uit een toilet zeer vies en walgelijk is, maar de hond bekijkt dit helemaal anders.

Voor de hond is dit een porseleinen fontein waar vers water door stroomt. Dit water is daarbij ook steeds fris en staat niet al uren in hetzelfde kommetje. Het is dan ook magisch wanneer we op de knop drukken dat het water vervangen of aangevuld wordt.

De smaak van het water is dan ook heel anders. Deze zal bij het toilet niet veranderen doordat deze van porselein is. Water in een metalen of plastic kom zal wel een andere smaak krijgen naarmate het water blijft staan. Of dit dan beter smaakt in het toilet, dat is bij iedere hond anders want smaken verschillen.

Lees ook onze artikels:

Uit het toilet drinken, een natuurlijk instinct

De hond heeft een geboren instinct dat aangeeft om stromend water voor te nemen. In de natuur zal de hond sneller drinken van stromend bronwater dan van een vuile stilstaande plas. Stromend water zorgt ervoor dat er geen schimmels komen en ook schuim of andere vuile stoffen weggespoeld worden.

Honden gaan in de natuur ook steeds naar koelere plaatsen. Zeker op warme dagen. De badkamer of toilet is dus in huis ook een ideale plaats. Daar ligt meestal een koele tegelvloer en het ruikt er steeds fris. Ideaal om hier een dutje te doen.

Is het veilig?

Hoewel het natuurlijk instinct van de hond aangeeft dat dit veilig is om stromend water te drinken, raden we het toch wel af.

In het toilet blijven een heleboel schadelijke chemicaliën achter en ook schoonmaakmiddelen kunnen ernstige gevolgen meebrengen.

Zorg dat je hond niet de kans krijgt om uit het toilet te drinken.
Sluit de deur of doe alvast het deksel dicht.