Home Tips & Tricks Voeding Naar de zee met je hond? Is dit een goed plan?

Naar de zee met je hond? Is dit een goed plan?

6396
DELEN
Hond zee

Met de aankomende zomer en de warme dagen in ons land, durf je wel eens naar de zee met je hond. Je hond ravot in het zand, loopt naar het water toe en het is onoverkomelijk dat hij van het zoute zeewater zal drinken. Maar kan dit kwaad?

Lees ook:

Wat je niet moet doen met je hond aan de zee:

Moedig je hond zeker niet aan om van het zeewater te drinken. Het zal immers de dorst van je hond niet minderen. Integendeel, we weten allen wat zoutwater meebrengt. Meer dorst!

Net zoals bij vuile regenplassen of vijvers is ook dit water niet goed voor je hond. Dit water bevat ook heel wat organismen die wachten om opgeslorpt te worden. Natuurlijk kunnen kleine hoeveelheden zoutwater geen kwaad. Hij zal hierdoor niet onmiddellijk naar een spoedopname moeten, maar het vergroot wel de kans dat je eens vaker wat braaksel of diarree zal mogen opruimen.

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om je hond uit dit water te houden wanneer je naar het strand gaat. Ook spelen in zeewater kan geen kwaad. We zijn er ons bewust van dat er kleine hoeveelheden zoutwater naar binnen gaat. Probeer niet te overdrijven en tijdig in te grijpen wanneer je hond hiervan bewust zou gaan drinken.

Naar de zee met je hond, wat je wel moet doen:

Neem voldoende drinkwater mee voor je hond. Er bestaan al heel wat meeneem flessen voor honden. Deze speciale drinkflessen zijn ontworpen voor gemakkelijk water mee te nemen en aan je hond te geven bij daguitstappen.

Zorg dat je water fris heeft of lauw maar zeker niet warm. Want ook  bij warm water kunnen schadelijke organismen optreden.

Geef je hond voldoende water tussen het spelen door. Zo verminder je de kans dat hij het zeewater zal opdrinken. Zo les je ook zijn dorst en spoel je evengoed al opgenomen zeewater weg.

Spoel je hond goed af na het spelen op het strand en in het water. Zo spoel je het zand en zout mooi van de vacht af om irritatie te voorkomen.

Na het afspoelen en waterspel droog je ook best je hond goed af. Dit om verbranding te voorkomen en om de vacht van je hond gezond te houden.