Home Tips & Tricks Voeding Melk drinken, mag dit voor je hond?

Melk drinken, mag dit voor je hond?

16134
DELEN
hond drinkt melk

Mag een hond melk drinken? Dit is een vraag die regelmatig terug komt. Het antwoord hierop? Ja, het mag maar eigenlijk liever niet. Melk is iets wat ze niet nodig hebben en honden kunnen er zelf last en krampen van krijgen in hun darmen en hun maag.

Hoe dat komt? Wel, de hond stamt af van de wolf en deze drinkt ook geen koeienmelk in de natuur. Daarnaast zijn wij mensen dan ook de enige zoogdieren die na de fles- en babyperiode nog steeds melk gaan drinken. Bovendien is melk dan ook alleen maar geschikt voor jonge dieren.

Melk voegt geen toegevoegde waarde aan de voeding en aan de gezondheid van je hond. Ook niet om je hond extra calcium te geven. Calcium is reeds verwerkt in alle soorten hondenbrokken. Dat maakt melk dus nogmaals overbodig om te geven aan je hond.

Lees ook ons artikel over voeding die je hond niet mag eten

Je hond kan van melk heel wat lichamelijke klachten krijgen. Denk dus goed na wanneer je deze zou geven aan je hond. Het mag misschien wel lekker zijn, maar je hond kan het daarna best lastig krijgen.

Mogelijke klachten door melk drinken:

  • Maagkrampen
  • Darmkrampen
  • Diarree

Geef je hond in plaats van melk best wat water. Zorg ervoor dat deze steeds vers en helder is. Ververs dus je water meerdere malen per dag of zorg voor licht stromend water. Dit kan door een drinkfontein voor huisdieren.
Let ook zeker op in de zomer om je hond regelmatig van water te voorzien. Bij warme temperaturen heeft je hond echt wel meer water nodig.
In de winter geef je best je hond wat lauw water om hiermee buikkrampen en ook diarree te voorkomen.