Home Tips & Tricks Verzorging Hond in de regen? Heeft hij hier last van?

Hond in de regen? Heeft hij hier last van?

12953
DELEN
hond in de regen

Het verschilt natuurlijk van hond tot hond. De ene zal graag in de regen rondlopen, terwijl de ander liever in het droge zit. Maar niet alleen de zin om erdoor te lopen verschilt bij deze viervoeters. Je hond in de regen laten kan op zich geen kwaad. Honden hebben van nature uit niet snel koud onder hun lekkere vacht. Toch moet je ze niet een hele dag in de regen laten zitten en op enige zaken letten.

Lees ook volgende artikels:

Je hond in de regen en maatregelen:

  • Zorg ervoor dat je hond steeds in beweging is wanneer hij in de regen loopt. Dit kan met een fikse doorstap wandel of zelf looppas zijn. Dit zorgt ervoor dat je hond geen kou vat en dus lekker warm blijft.
  • Let op welke regenbui er komt. Zijn het maar kleine buien tot zelf maar wat spetters? Of gaat het goed doorregenen? Een hond is door zijn vacht niet onmiddellijk helemaal nat. Zijn vacht geeft toch enige vorm van bescherming. Net een regenjas. Natuurlijk zal deze wel doorweekt zijn bij een hevige regenbui.
  • Is je hond wel gezond? Zieke honden en zeker honden met artrose kunnen beter niet door de regen lopen. Wanneer je hond last heeft van artrose kan je beter gaan wandelen wanneer het echt droog is. Al op stap en verrast door een regenbui? Droog je hond dan heel goed af!

Na de regenbui of wandeling:

Droog je hond steeds goed af. De verzorging van de vacht blijft belangrijk. Leg een handdoek klaar voor je vertrekt want deze kan zeker van pas komen. Is je hond echt te vuil na deze regenwandeling? Dan kan je je hond best ook een wasbeurt geven. Hoe je dit dan best doet en met welke producten je je hond dan best wast? Dat lees je in dit artikel.