Home Tips & Tricks Verzorging Hoe kan je ontdekken dat je hond vlooien heeft?

Hoe kan je ontdekken dat je hond vlooien heeft?

1802
DELEN
Vlooien bij honden

Vlooien zijn heel erg vervelende beestjes die zich graag innestelen en zich snel thuisvoelen in je huis. Zij zorgen voor een grote jeuk bij je hond en maken het je hond best lastig. Laat je niet afschrikken hiervoor want zelf de best verzorgde hond kan toch vlooien krijgen. Je kan er wel voor zorgen dat uw hond daar zo weinig mogelijk last van heeft door je hond preventief tegen vlooien te behandelen. Wanneer je je hond al behandeld met een anti-vlooienmiddel nog voor hij deze heeft zal je voorkomen dat de beestjes zich daar thuis voelen en voorkom je de last van jeuk bij je hond.

Als je zeker wilt zijn dat je hond hier nooit last van heeft, kan je best iedere maand een pipet in de nek laten uitvloeien. Deze zijn verkrijgbaar bij de dierenarts en apotheek.
Indien je al aan vlooienplaag hebt dan bestaan er allerlei anti-vlooimiddelen en kan je best ook je huis met een spray behandelen om de omgeving ook terug clean te krijgen.

Alle middelen tegen de vlo kan je verkrijgen bij de dierenarts of apotheek. Ook dierenspeciaalzaken kunnen je hierbij helpen.


Verschillende middelen:

  • Shampoo
  • Pipet
  • Spray
  • Poeder
  • Pillen

Vlooien detecteren

Als je hond veel gaat krabben kan je best eens nagaan van dichtbij of je vlooien op de vacht kan zien. Hierbij best de vacht goed opzij duwen. Als je hond last heeft van vlooien zal je deze mooi kunnen zien of je kan ook zwarte vlekjes tegenkomen. Dat zijn vaak de uitwerpselen van de vlo en wijst op een vlooienbesmetting.
Naast de zoektocht met het oog kan je ook een vlooienkam gebruiken om vlooien op te sporen. De vlo of zijn uitwerpselen blijven in de kam hangen en zo kan je perfect zien wanneer er een besmetting is.
Onthoud dat iedere hond vlooien kan krijgen en dit niets te maken heeft met hygiëne.

Wanneer je hond echt langer last heeft van vlooien en deze zeer moeilijk te bestrijden zijn dan kan dit erop wijzen dat je hond ook een lintwormbesmetting heeft. Laat dit nakijken door de dierenarts. Deze is wel gemakkelijk te behandelen.

 

Behandel je hond iedere maand met een pipet om besmetting tegen te gaan