Home Tips & Tricks Verzorging Corona: wat mag mijn hond wel en niet?

Corona: wat mag mijn hond wel en niet?

2727
DELEN
Corona-hond

Het opkomen van het Corona virus heeft heel wat vragen meegebracht. Een lock down werd ingeroepen en zo mogen we niet uit ons huis, tenzij het echt nodig is. Maar wat betekent dit voor onze hond?

Is de Lock down ook voor onze hond geldig en wat mag er wel en niet? Kan mijn hond Corona van mij overnemen? Besmet mijn hond mezelf en anderen?

Lees ook:

Corona = lock down

De overheid heeft het uitgeroepen. Er heerst een nodige lock down om het virus tegen te gaan. Verspreiding moeten we mijden om de Corona te bestrijden of toch op zijn minst onder controle te houden.

Wij mogen dan ook het huis niet meer verlaten, tenzij het echt echt nodig is. Maar dan heerst er nog de vraag, mag ik mijn hond uitlaten?

Het antwoord hierop is ja! Je hond mag perfect buiten komen en heeft in het algemeen weten geen gevaar op dit virus. Toch is het niet zeker dat een hond geen verdere verspreiding kan veroorzaken en vragen virologen een zeker afstand te bewaren.

Heb je een grote tuin? Laat dan zeker je hond buiten lopen. Dit is meer dan welkom en brengt zeker geen gevaar met zich mee.

Hygiene is de boodschap

Hygiene is in deze periode de boodschap. Zorg voor voldoende maatregelen binnen je gezin. Laat iedereen zijn handen wassen, afstand nemen en alles netjes houden. Dat geldt natuurlijk ook voor het contact met je hond.

Ben je zelf wat ziekjes? Laat dan iemand gezond uit het gezin voor je hond zorgen. Heb je net geknuffeld met je hond? Was dan zeker je handen.

Het virus zal zich verspreiden via uitwerpselen, speeksel enzoverder. Daarom is het aangeraden je hond niet meteen alles te laten aflikken en bij contact toch zeker alles te reinigen.

De slaapplaats van je hond kan je beter tijdig reinigen of zelf helemaal verversen. Zo voorkom je toch enige besmetting.

Conclusie

Honden hoeven geen huisarrest te krijgen. Ze kunnen, mits voldoende afstand en hygiene, zeker uitgelaten worden. Buitenlucht doet iedereen deugd, zowel baasje als hond, maar ga hier heel verstandig mee om.

Heb je een grote tuin? Laat dan je hond zeker even buiten rennen. Hou rekening met tijdig je handen te wassen en laat je hond voorlopig niet aan je likken.

Slaapplaatsen moeten tijdig ververst worden voor een ultieme hygiene en voorkoming van het Corona virus. Ben je toch niet helemaal zeker? Vraag advies aan je dierenarts.

Lees ook: