Home Tips & Tricks Training Wandelen met je hond

Wandelen met je hond

2953
DELEN
Wandelen met je hond

Wandelen met je hond, dat zou een groot feest moeten zijn maar soms lukt dit niet omdat je hond aan de lijn trekt of afgeleid wordt door van alles in de omgeving. Toch kan iedereen leren om ontspannen te wandelen met hun hond als je weet hoe je dit moet aanpakken. Dit hoeft niet steeds met het zwaarste materiaal. Alles begint met wat kennis.

Lees ook:

Wandelen met je hond, waar hou je rekening mee:

  • Wandelen en uitlaten van je hond is heel belangrijk. Naast het feit dat dit een kans is voor zijn of haar behoeftes te doen, is dit ook een manier om heel wat energie kwijt te raken. Dit hebben honden nodig om gelukkig te zijn. De hoeveelheid van het wandelen is afhankelijk van de behoefte van je hond. Indien je een ras hebt die veel beweging nodig heeft, zal je meer gaan wandelen dan bij een hond die weinig beweging nodig heeft. Wil je weten hoeveel beweging je hond nodig heeft? Neem dan zeker een kijkje op de hondenrassen pagina.
  • De lengte van de wandeling hangt dus af van de energiebehoefte van je hond alsook hoe snel de wandeling moet gebeuren. De ene hond rent graag, de andere hond houdt het graag traag. Iedere hond heeft zijn eigen behoeftes en het is heel belangrijk om je wandeling daar op af te stemmen. Zo zorg je voor een fijne wandeling die zowel je hond als jezelf gelukkig maakt.
  • Naast de natuurlijke behoeftes en hoeveelheden moeten we natuurlijk ook nog rekening houden met de fysieke staat, leeftijd en conditie van de hond. Een oudere hond zal minder behoefte hebben aan een lange wandeling dan een jonge hond. Heb je hond met een lichamelijk mankement? Zoek een een aangepaste manier van wandelen in samenspraak met je dierenarts.
    Wandelingen worden uiteraard ook bij koude en warmte aangepast.
DELEN
Vorig artikelEngelse Setter
Volgend artikelBloedhond