Home Tips & Tricks Training Samen sporten met je hond om fit te worden

Samen sporten met je hond om fit te worden

2243
DELEN
sporten hond

Het is zowel voor jou als je hond belangrijk om je conditie op te bouwen en fit te blijven. Dus waarom zou je dit niet samen sporten? Je hond kan zijn energie kwijt en jullie band zal sterker worden. Belangrijk hierbij is dat je niet alles in 1 keer wilt doen maar geleidelijk aan opbouwt. Wil je toch heel intensief sporten met je hond, ga dan ook zeker eens langs bij de dierenarts.

Samen sporten, hoe pak je het aan?

Voordat je start met het samen sporten moet je zeker alle nodige materialen hebben. Voor iedere sport zijn er vele materialen om het veilig te laten verlopen voor jou en je hond. Denk maar aan de speciale looplijnen om te snelwandelen of joggen met je hond.

Zorg voor voldoende water voor jou en je hond. Hiervoor bestaan heel wat handige drinkflessen en draagtassen.

Sporten die je zeker samen kan doen:

Er zijn heel wat sporten die je samen kan doen. De 3 meeste gekende hebben we hieronder opgelijst:

Wandelen met je hond. Dit doen we eigenlijk bijna dagelijks om de energie van onze hond kwijt te spelen.  Zoek een mooie wandelroute uit en neem tussendoor een goede stop om even te rusten en te drinken.

Opgelet: niet ieder ras hoeft evenveel te wandelen. Zoek meer info over het hondenras om te weten hoeveel beweging jouw hond nodig heeft. Let ook op met een pup want zij mogen ook nog geen lange afstanden afleggen.

Hardlopen met je hond. Dit doe je best met een aangelijnde hond. Hiervoor bestaan er speciale looplijnen die ervoor zorgen dat je je handen vrij hebt en je honden wat bewegingsruimte hebben. Deze lijnen zorgen ervoor dat je hond niet alle kanten op rent en je kan deze met tuigjes aanpassen voor je rug.

Ook hier terug opletten dat je hondenras dit aankan.

Fietsen met je hond. Hierbij kan je langere afstanden afleggen wat voor energieke honden zeer belangrijk is. Neem zeker voldoende pauzes. Je kan het wel langer aan maar houd rekening met je hond. Die is hard aan het rennen en we willen hem ook niet overbelasten.

Ook hiervoor zijn er speciale lijnen om het jou gemakkelijk te maken op de fiets en je hond voldoende ruimte te geven om te lopen. Zoek bij je hondenras uit hoeveel beweging je hond nodig heeft en vraag zeker na bij de dierenarts of je samen kan fietsen voor je begint.

 

Een extra tip:

Geef je hond geen eten voor je sport. Dit kan voor maagklachten zorgen. Geef pas een uur na het sporten je hond zijn voeding.