Home Tips & Tricks Opvoeding Een tuin voor een gelukkige hond, is dat echt nodig?

Een tuin voor een gelukkige hond, is dat echt nodig?

9191
DELEN
Hond tuin

Bij het aanschaffen van een hond wordt steeds aangegeven dat een tuin voor een gelukkige hond nodig is. Maar is dat echt zo?

Sommige honden hebben een grote tuin maar zijn daarom niet meer gelukkig dan een stadshond zonder tuin. Andere honden dan weer wel. Of je hond wel of niet gelukkig is, hangt af van enkele verschillende factoren.

Wel of niet gelukkig?

Wij als baasjes zijn het gewend om veel ruimte te hebben en dat maakt ons dan ook gelukkig. Dit geldt niet altijd voor alle honden. Wanneer je hond een grote tuin heeft maar geen speelkameraad of bezigheid dan zal hij zich snel eenzaam en verveeld voelen. Een stadshond heeft daarentegen bijvoorbeeld geen tuin maar kan zich perfect gelukkig voelen doordat hij bij het uitlaten heel veel heerlijke geuren kan opvangen en veel andere honden en mensen zal tegenkomen. Indien je je hond niet voldoende uitlaat en isoleert in zijn tuin kan hij dus eenzaam gaan voelen. Zorg dat je hond voldoende aandacht krijgt, een goede bezigheid heeft of zelf een vriendje indien dit lukt.

Wel of geen tuin voor een gelukkige hond?

Honden kunnen zich zeer snel en gemakkelijk aanpassen. Of je dan wel of geen tuin hebt maakt op zich niet zoveel uit. Geef hen voldoende beweging, speeltijd, aandacht en socialisatie en je hond zal perfect gelukkig zijn ook zonder tuin.

Opgelet:

Sommige rassen hebben wel een tuin nodig om al hun energie in kwijt te kunnen. Voor deze rassen moet je dan wel een stuk tuin voorzien zodat ze daar kunnen uitleven. Benieuwd of jouw gekozen hondenras ook een tuin nodig heeft voor zijn dagelijkse beweging en energie? Kijk dan zeker in onze hondenrassenlijst.

 

 

DELEN
Vorig artikelNaar de zee met je hond? Is dit een goed plan?
Volgend artikelNewfoundlander