Home Tips & Tricks Opvoeding Wanneer ben je klaar voor een hond ?

Wanneer ben je klaar voor een hond ?

3844
DELEN
Klaar-voor-een-hond

Een hond aanschaffen, het lijkt eenvoudiger dan het is. Wanneer je dan ook nadenkt over de vraag, ben ik klaar voor een hond, merk je de twijfel in deze vraag. Een goede voorbereiding hierop is steeds het halve werk en naast de vele serieuze kwesties voor deze zaak, moet je ook alles op een fun manier kunnen overlopen.

Want… ben je klaar voor een hond, roept ook vele grappige scenario’s uit. En vaak vragen die veel geduld van jouw zijde. Overloop alle mogelijke situaties, lach er eens om en beslis daarna of jij ook echt klaar bent voor het aanschaffen van een trouwe hond.

Klaar voor een hond?

Probeer volgende scenario’s even uit;

 • Ga wandelen op straat, aan de zee, op het strand of in een park en strek je armen 1 m voor je uit. Spreek daarna enkele malen vriendelijk het commando ‘hier’ uit. Herhaal deze enkele malen, en probeer je stem ook even te verheffen.
 • Daarna kan je ook even volgende uitspraak proberen ‘stop met trekken’. Kijk daarbij niet naar de anderen die je nu raar aankijken.
 • Vergeet je luxe wagen en denk maar aan een familiewagen, met een uitzonderlijke leuke koffer voor je hond. Strooi daarbij wat haren in het rond, denk aan vele kruimels, aarde en leuk geurend lakentje.
 • Maak gerust ook enkele goede modderafdrukken in je auto. Zo is het helemaal perfect!
 • Maak je klaar voor een goede wandeling en probeer eens stil weg te sluipen. Loop tot in het midden van je tuin en ga maar snel terug. Doe dit enkele malen achter elkaar alsof je leven er vanaf hangt.
 • Herhaal alles wat je zegt minstens 5 maal…
 • Vraag aan je bezoek die komt om stil op de sofa te gaan zitten. Plaats daarna een zware zak op hun schoot en wrijf hen eens stevig in met een natte spons… Let vooral niet op de respons die je daarop krijgt.
 • Probeer subtiel iets uit de koelkast te halen. Neem een timer en probeer alles maar heel zachtjes eruit te halen in een sneltempo. Duurt het langer dan 8 seconden? Dan ben je je munitie kwijt.
 • Laat je ramen even blinken, maak ze helemaal schoon. Wanneer je klaar bent kan je even je handen invetten en goed tegen de ramen duwen. Herhaal dit enkele malen per dag.
 • Gooi een emmer modder in je keuken, wrijf je keukenkasten ook maar even in en begin opnieuw met poetsen.
 • Probeer een wekker te plaatsen rond 2 uur s’nachts. Rol daarbij hard uit je bed. Plaats iets zwaars bovenop je bed en probeer terug onder de lakens te komen.
 • Zet een wekker om 5 uur s’morgens en duw een natte spons in je gezicht.
 • Bind twee vorken aan de muur en hang daar de hondenriem op. Probeer deze los te maken zonder dat de vorken gaan rinkelen.

Nog steeds een smile op het gezicht?

Wanneer je bovenstaande situaties geprobeerd hebt en er staat nog steeds een smile op je gezicht, dan kan je zeker een hond aanschaffen. Je bent er klaar voor en daarbovenop, ook het meest ideale baasje.

Wil je er nog een schep bovenop?

Vraag dan eens aan vrienden, kennissen en familie hoe zij hun hond zo flink gemanierd gekregen hebben. Welke training ze doorstaan hebben voor zindelijkheid, het luisteren naar commando’s, het opruimen van hun eigen speelgoed of hoe ze het voor elkaar gekregen hebben dat de hond netjes zijn poten afveegt.

Wedden dat je deze vraag niet nog eens stelt? 😉

En nu even serieus…

Wens je onvoorwaardelijke liefde, een trouwe vriend?

Dan moet je gewoon een hond in huis halen. Honden zorgen voor een verminderde stress en staan eeuwig aan je zijde. Bovendien zijn zij de eerlijkheid zelf. Je bent nooit aan hen bedrogen… In tegenstelling tot sommige mensen.

Lees ook :