Home Tips & Tricks Opvoeding Honden begraven hun speelgoed, en dit is de reden waarom

Honden begraven hun speelgoed, en dit is de reden waarom

10643
DELEN
graven hond

We zien onze hond naar buiten lopen met hun favoriete speelgoed of een bot in de mond en even later als hij binnenkomt is het speelgoed weg. Als we geluk hebben zullen we deze straks terugvinden in de tuin. Indien we geen geluk hebben is deze ergens ingegraven. Meestal zo nog onder een struik of in een verborgen hoek dat we het zeker niet terugvinden.

Honden begraven hun botten en speelgoed niet zomaar. Ze doen dit echt wel met een reden en niet alleen omdat ze het leuk vinden.

Lees ook onze artikels:

Honden begraven hun speelgoed met een reden

Honden begraven hun speelgoed en botten door een natuurlijke drang. Deze drang is al heel oud en helemaal ingekweekt. Het gaat erom nog iets van hun eten of speeltje over te houden voor later. Wanneer ze het misschien meer nodig hebben dan nu. Honden hebben al door eeuwen heen geleerd om te overleven door onder andere eten en andere zaken te begraven onder de grond. Het is een overlevingsinstinct. Hebben ze dit echt nodig. Neen maar dat heeft de natuur hen nog niet geleerd.

Waarom ze hun voeding onder de grond bewaren heeft ook een heel logische verklaring.

Voor hen is dit een soort koelkast waar ze alles vers kunnen bewaren.Onder de grond is het koel en blijft hun eten mooi bewaard. Honden begraven hun speelgoed bovendien omdat een andere hebzuchtige hond hen eten niet zou vinden en stelen. Althans, dat is wat ze denken.

Terugvinden van hun begraven speelgoed

Wanneer je hond zijn speelgoed begraaft of zijn bot of eten probeert te bewaren onder de grond dan zal hij niet onthouden waar hij dit gedaan heeft. Je hond heeft hier geen langetermijngeheugen voor. Het is dus zeker niet zo dat hij maanden later eraan denkt waar hij zijn bot of speelgoed zou bewaard hebben.

Wel is het zo dat de reukzin van een hond veel sterker is dan die van ons en dat ze zo hun ingegraven speelgoed of eten terugvinden. Natuurlijk scheelt deze reukzin ook van hond tot hond en niet iedere hond zal zijn eten terugvinden. Meestal vangen ze ook per toeval een geur op, waardoor ze terug aan het graven gaan en hun weggestopte stuk terugvinden.

Dit kan je ook best zien aan je hond, want hij zal dit met volle trots komen tonen, wat hij daar toch gevonden heeft.

Een klein weetje:

Honden graven ook in het algemeen graag en sommige rassen al wat meer dan een ander. De terriër bijvoorbeeld is een van de meest voorkomende rassen die zal graven. Hij heeft zijn naam dan ook niet voor niks gekregen als je weet dat Terra, aarde betekent.

 

Lees zeker ook volgend artikel:

Waarom mijn hond putten graaft

 

DELEN
Vorig artikelNewfoundlander
Volgend artikelDalmatiër