Home Tips & Tricks Opvoeding Harley bruist van de energie en liefde

Harley bruist van de energie en liefde

5386
DELEN
Harley

Dit verhaal bruist van de liefde en energie tussen M en haar hond Harley. Hij is een Boulab die als 4 maand oude pup geadopteerd werd en samen met M een groot avontuur beleeft.

Het was meteen liefde op het eerste gezicht en er was geen twijfel mogelijk dat deze twee bij elkaar horen.

Hoe alles begon…

M: Mijn hondenliefde kreeg ik al van thuis uit

In het laatste jaar van de lagere school, brachten mijn ouders een zwarte labrador mee uit het asiel met de naam Shadee. Al snel werd het duidelijk dat ik in de verzorging mijn steentje moest bijdragen en ik liet haar dus elke dag na school uit. Kort nadien schreven mijn ouders me in voor de hondenschool want Shadee was door het asiel gevonden langs de autostrade en er bleken toch enkele trauma’s door te dringen. Ons Shadee had namelijk schrik voor  ballen, luchtballonnen, brommers,… Gelukkig was Shadee intelligent en leerde onze hond snel. we leverden zelf een aantal mooie resultaten op de kampioenschappen. Helaas werd ze later vergiftigd en stierf ze.

Een aantal jaren later zaten er 9 new foundlanders in het asiel. 5 volwassenen en 4 puppy’s. Mijn vader verloor zijn hart aan één van de volwassen teefjes. Het huis werd aangepast, er werd een grotere wagen aangeschaft en Shiva werd een nieuw lid van ons gezin. Shiva was duidelijk de hond van mijn vader. Spelen deed ze niet, ze slofte het liefst de hele dag achter mijn vader aan. Toen mijn vader langdurig naar het ziekenhuis moest, werd ze kaal, ze had stress en ze miste hem. Toen hij even later met pensioen ging was het dan echt feest voor haar. Lekker samen genieten van hun oude dag. Ze stierf uiteindelijk aan chronische ontstekingen in de baarmoeder. Op haar 11 jaar hebben we hem er nog laten uithalen, maar ze was te moe en we moesten haar laten gaan.

Ondertussen waren mijn vriend en ik alleen gaan wonen samen met ons 4 katten. Toch leek er iets te ontbreken in het gezin. Als je graag gaat wandelen, maar dat nog nooit gedaan hebt zonder hond, is dit vreemd. Vandaar begon het te kriebelen om toch een nieuwe hond in huis te halen. 

De keuze voor Harley…

M: eigenlijk waren we op zoek naar een andere hond

We wilden een hond adopteren uit Turkije of Griekenland. We hadden zelfs al  ons 2 favorieten uitgekozen en we waren hevig aan het discussiëren over wie het zou worden.

Maar toen verscheen er een oproep op facebook: iemand zocht een nieuwe thuis voor een nog geen 4 maand oude pup. En dat was Harley.

Toen begonnen we wel af te wegen want deze pup zou snel een thuis vinden, die had ons eigenlijk niet nodig. Daarbovenop hadden we beiden wel verstand van volwassen honden (zelfs met trauma) maar nog geen ervaring met een pup. Aan de andere kant wilden we ook een kindje en konden we deze kleine man meteen bezoeken om even aan te voelen hoe hij was. Toen we hem dan ’s avonds gingen bezoeken was het natuurlijk liefde op het eerste gezicht.

Ik denk dat velen Harley zouden gewild hebben. Ik was gewoon sneller

Harley_3

 

Zijn speelsheid, zijn enthousiasme, zijn energie en de vertrouwde blik in zijn ogen, daar ben ik verliefd op geworden. Ik ben hem de dag nadien gaan halen, hij sprong in de auto en hij heeft geen seconde achterom gekeken. Hij was klaar voor een nieuw avontuur. En wij waren er ook zeker klaar voor.

 

Hoe het leven van Harley er nu uitziet

Harley bruist van de energie

Een wandelingetje van 30 min aan de leiband heeft geen zin. Hij moet echt kunnen door rennen. Gelukkig ligt er achter ons huis een wandelpad dat tussen de velden loopt. Daar kan hij naar hartenlust al zijn energie kwijt. Overdag gaan we beiden werken, dan staat de achterdeur open en kan hij de tuin in. Als het lange werkdagen zijn, kan dat wel eens resulteren in versnipperde kranten overal op de oprit of schoenen die plots geen zool meer hebben… Daarom komt mijn vader een aantal keer in de week om hem ‘s middags te halen om voor enkele uren in de bossen te rennen.

Vaak gaat hij ‘s avonds mee met me naar de wei om de paarden te voederen. Ook onze overburen hebben een golden retriever en we doen regelmatig samen een toertje rond de bok. Onze naaste buren hebben een husky puppy en die komt dan soms eens over de vloer om een half uurtje te spelen. Met mijn vriendin en haar Border en Weimeraner trekken we de bossen in en kunnen ze zwemmen. Wanneer ik een paar uur weg moet, zet ik hem regelmatig af bij Blacky, zijn allerbeste vriend zodat ze enkele uurtjes samen kunnen spelen in de tuin. Ik vind contact met andere honden heel belangrijk en probeer toch om de dag een playdate te regelen.

Verder gaat hij ook overal waar kan mee naartoe, vrienden, familie, uitstapjes. Vele uitstappen proberen we uit te stippelen in functie van hem.

Wanneer het drukke dagen zijn voor Harley, ploft hij dan ‘s avonds tegen me aan en kan hij voor uren snurken. Dan weet ik dat hij een fijne dag heeft gehad.

Een spreuk of quote die jullie typeert:

Elke dag is een avontuur, verken, leef, leer en keer ’s avonds moe maar gelukkig terug naar je vertrouwde thuis.

En nog iets wat we zeker willen meegeven. Neem ook zeker een hond uit asiel in huis. Ik heb 2 keer heel veel geluk gehad met honden uit een asiel. Maar dat kan iedereen hebben. Tegenwoordig hoef je in een asiel geen kennis meer te maken achter tralies, je kan elke dag met honden wandelen en ze beetje bij beetje leren kennen. Asielen helpen bij de socialisatie als je wilt. Zo help je deze honden toch nog aan een fijn leven en gaan we samen broodfokkerij tegen.

 

Harley_2