Home Tips & Tricks Opvoeding Wie is Cesar Millan en hoe gaat hij tewerk?

Wie is Cesar Millan en hoe gaat hij tewerk?

2978
DELEN
Cesar Millan

Cesar Millan, ook wel bekend als de Mexicaanse hondenfluisteraar. Hij is wereldwijd bekend omwille van zijn nogal speciale aanpak. Hij is dan ook geen gewone hondentrainer. Door middel van zijn kennis van de hondenpsychologie en de heropvoeding van de hondenbaasjes zorgt hij ervoor dat honden zich weer meer thuis voelen in hun omgeving. Zo helpt hij de baasjes om hun hond beter te leren begrijpen en hun rol als leider terug over te nemen.

Lees onze artikels:

Cesar Millan en zijn methode: 

  • Back to basic. Begrijp de oerinstincten van je hond en zijn ras.  Leer je hond begrijpen en zijn lichaamstaal herkennen. Alleen zo zal je begrijpen waarom je hond bepaalde acties doet en hoe je hierop moet reageren. Heb aandacht voor je hond en reageer gepast en tijdig.
  • Positieve energie. Alles begint met je eigen energie en hiervoor moet je eerst tot rust komen.Wanneer je zelf rustig bent en de sterke en positieve energie uitstraalt zal je hond dit overnemen. Je hond is vaak een reflectie van wat hij ziet.
  • Neem de leiding. Een hond is een roedeldier en zal snel zijn plaats bepalen. Zorg ervoor dat hij goed weet dat jij de leiding neemt en hij dit niet in jou plaats hoeft te doen.
  • Ga je hond niet vermenselijken door emoties en kledij. Een hond moet een hond blijven. Wanneer je dit verstoord zal hij ongewenst gedrag vertonen doordat hij de kluts kwijt is. Je hond heeft hier geen behoefte aan en begrijpt al het mensengedoe niet.
  • Blijf consequent en zorg voor voldoende beweging voor je hond.
  • Een heropvoeding voor zowel hond als baas.

Velen zijn geholpen door Cesar’s aanpak toch is niet iedereen overtuigd. Het is vooral belangrijk dat je een aanpak zoekt waar je je goed bij voelt en dat is iets waar Cesar ook naar streeft. Zijn aanpak kan alleen maar helpen wanneer je er volledig achter staat.