Home Tips & Tricks Indeling van de hondenrassen

Indeling van de hondenrassen

5771
DELEN
Indeling honden

Wanneer wij kiezen voor een hond zullen we deze al indelen volgens hun grootte. Dit omdat we bewust willen kiezen voor een kleine of een grote hond. Dit is een belangrijk gegeven bij een nog belangrijkere keuze die we gaan maken. Maar wanneer spreken wij van een grote of een kleine hond? Wanneer je dit zal opzoeken zal je zien dat hondenrassen overal anders worden ingedeeld. De ene website of krant zal het volgens de grootte (in centimeters hoogte) van de hond doen en anderen zullen het volgens het gewicht van de honden aangeven. 

Hier op Hondadvies zijn de honden ingedeeld volgens gewicht. Dit is een bewuste keuze waardoor we ook beter advies naar voeding toe kunnen geven. Je zal zien dat ook bij de hondenvoeding vaak aangegeven wordt hoeveel je je hond mag geven per dag, volgens het gewicht van je hond. Daarom hebben we ons gebaseerd om ook de rassen op deze wijze in te delen.

Opgelet: Niet alleen het gewicht van je hond is belangrijk om na te gaan hoeveel en welke voeding je mag geven. Het ras speelt hierbij ook een grote rol.

Indeling van de hondenrassen:

  • Kleine rassen: 1-10 Kg
  • Middelgrote rassen: 10-25 Kg
  • Grote rassen: 25-40 Kg
  • Hele grote rassen: 45-90 Kg

 

DELEN
Vorig artikelRottweiler
Volgend artikelGolden Retriever