Home Problemen Voeding Overgewicht maakt je hond lui

Overgewicht maakt je hond lui

1609
DELEN
Overgewicht maakt lui

Overgewicht en beweging:

Als je hond overgewicht heeft dan zal hij ook vaak lui zijn. Een  fout dat veel mensen begaan is zelf lui worden en de hond hiervoor belonen. Een veel gebruikt excuus hiervoor: “We gaan niet meer met de hond wandelen want hij kan niet zover meer lopen.” Dit excuus gebruiken we beter niet want je hond moet zijn vaste en voldoende beweging hebben om de conditie op peil te houden en vooral om gezond te blijven. Indien je hond overgewicht heeft, is beweging een must! Door beweging g kan je het overgewicht voor een stuk terug in orde brengen. (Zeker niet alles!)

Overgewicht en voeding:

Wanneer je hond aan overwicht lijdt is de voeding en de hoeveelheid van je voeding ook een zeer belangrijk punt. Geef je hond niet teveel eten, en best ook niet allemaal in 1 keer. Van natuur uit blijft een hond eten tot de pot leeg is. Soms laten ze het wel even liggen maar even later is het toch op en dit is verkeerd. Geef je hond zijn eten in verschillende porties. Bijvoorbeeld een deel ochtends, een deel avonds. (Wanneer je kan mag je dit ook op de middag geven)

Geef de voeding niet zomaar. Geef de voeding best na een wandeling of training of laat hem speuren of werken voor zijn voeding. Dit gaat schooien verhelpen en zorgt er ook voor dat voeding niet vanzelfsprekend lijkt. Voeding na werken stimuleert ook luisteren naar commando’s en gaat tegen luiheid in.

Let op welke voeding je je hond geeft.

Luiheid en overgewicht kunnen leiden tot fysieke problemen en doordat je hond minder fysiek sterk is zal hij ook vatbaarder worden voor ziektes.

Let op de voeding. Geef nooit van tafel! Geef niet teveel in een keer, geef niet meer dan nodig. Zorg dat je hond voldoende beweging heeft. Wanneer dit moeizaam gaat, moet je dit terug gaan opbouwen.