Home Problemen Blafgedrag Vernielzucht wanneer ik mijn hond alleen laat. Doet hij dit uit wraak?

Vernielzucht wanneer ik mijn hond alleen laat. Doet hij dit uit wraak?

4076
DELEN
vernielen hond

Honden leven in het hier en nu en zullen dus geen wraak nemen op iets wat voordien gebeurd is. Daarnaast kennen ze geen uitgebreide emoties. Ze kennen enkel boos, vreugde, verdriet en angst. Maar toch heeft je hond soms last van vernielzucht.

Wanneer je hond gaat graven, kauwen of blaffen dan is dit een natuurlijk en normaal gedrag van je hond. Natuurlijk hebben we liever niet dat hij dit doet in huis. Maar dat is dan een verschil in opvatting tussen mens en hond.

Lees ook:

Waarom heeft je hond vernielzucht?

  • Te veel gespannen energie
  • Eenzaam gevoel
  • Speelgedrag en een bezigheid
  • Omdat kauwen kalmeert
  • Verveling

Een hond heeft niet door dat dit gedrag slecht is. Voor een hond is dit natuurlijk en werkt dit ontspannend.

Toch denkt men vaak dat de hond heel goed weet dat hij iets slecht gedaan heeft. Want als je thuis komt en je hond kijkt met zijn onschuldige blik naar je of hij verstopt zich, dan weet hij toch perfect wat hij gedaan heeft?

Dit is echter niet zo. Als je door de ogen van je hond kijkt dan is dit uit angst van je reactie bij je thuiskomst. Je hond was eerder heel ontspannen en vrolijk aan het spelen. Totdat hij je hoort binnenkomen. Je vloekt of schreeuwt en dat maakt hem bang.

Je hond zal hierbij het meest natuurlijke doen en snel onschuldig kijken of verstoppen. Dit omdat je je niet kwaad zou maken op hem. Voor hen is dit een teken van sorry, terwijl wij ons verder kwaad maken.

Wat te doen?

Wanneer je hond enkele malen vernielzucht vertoond dan kan je best eens contact opnemen met een specialist. Ga op zoek naar de oorzaak van deze vernielzucht zodat je een oplossing kan vinden.

Lees ook: Belonen of straffen?