Home Problemen Blafgedrag Corrigeren blafgedrag bij thuiskomst

Corrigeren blafgedrag bij thuiskomst

1612
DELEN
Corrigeren blafgedrag

Ken je de situatie waarin je thuiskomt en je hond maar niet stopt met blaffen tot je hem of haar hebt losgelaten uit de ren? Een situatie waar je hond zenuwachtig staat te blaffen naar je aandacht? Dit blafgedrag waar je wel eens gek van wordt.

Wel, dit gedrag is een vorm van aandacht vragen en dominantie die je wel met geduld en kleine aanpassing weer helemaal kan afbouwen.
Je hond heeft dit gedrag gekregen doordat hij of zij steeds onmiddellijk als eerste de aandacht kreeg wanneer u thuiskomt. Vaak wordt uw hond eerst gegroet en dan pas uw partner of andere aanwezigen. Je hond neemt hierdoor een zekere plaats in die hij of zij verder zal claimen.

Corrigeren blafgedrag: werkwijze:

De techniek is eigenlijk heel simpel maar vraagt een aanpassing van jou thuiskomst en een portie geduld. U zult dit zeer consequent moeten aanpakken en in achterhoofd houden dat de aanhouder wint.

Wanneer je thuiskomt negeer je je hond. Je maakt geen oogcontact en je spreekt niet tegen hem of haar. Aanrakingen probeer je te vermijden. Je groet eerst alle anderen en neemt tijd voor jezelf om thuis te komen. Zet je tassen opzij en doe gerust maar even voor jezelf. Je hond zal natuurlijk dol om je heen komen of blaffen vanuit de ren omdat dit niet de gewoonte is en hij of zij wenst terug alle aandacht. Dit probeer je zover mogelijk te negeren en je beloont pas je hond wanneer die terug rustig is. Op een kalm moment waar hij of zij niet blaft of alles ronddwaalt om je aandacht te krijgen stap je naar je hond toe en je beloont hem door hem of haar te groeten. Doe dit niet te wild maar rustig en vredelievend. Zo leer je je hond om rustig te zijn als je thuiskomt en je de ruimte te geven die je nodig hebt. Dit vraagt veel herhaling en geduld maar loont zich Wel!

DELEN
Vorig artikelAmerikaanse naakthond
Volgend artikelBasenji