Home Problemen Aandoeningen Ziekte van Lyme: gevaar voor je hond bij tekenbeet

Ziekte van Lyme: gevaar voor je hond bij tekenbeet

3619
DELEN
Ziekte van lyme teken

Met het mooie weer laten we onze hond vaker buiten, we nemen wat langere wandelingen of laten onze hond vaak loslopen in tuin of afgezette gebieden. Onze trouwe vrienden gaan hierbij al snel op verkenning en kruipen vaak onder en door struiken of hoge grassen. Het gevaar op een tekenbeet is hierbij niet ver te zoeken. Wanneer je hond een tekenbeet heeft, kunnen we de teek maar beter snel verwijderen alvorens de ziekte van Lyme overgedragen wordt.

Lees ook onze artikels:

De ziekte van Lyme:

Door een beet van een teek kunnen zowel mens als dier besmet raken door het Borellia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt.  Deze bacterie wordt vooral door de Ixodes teek overgedragen. De ziekte van Lyme is een zeer ernstige aandoening. Een tekenpreventie is het beste wat je hierbij kan doen, maar indien je hond toch besmet is kan er bij een vroege behandeling een goede prognose komen.

Volgende symptomen kan je zien bij de ziekte van Lyme:

  • Geen eetlust
  • Sloom zijn
  • Uitdroging
  • Aantasting nieren
  • Gezwollen lymfeklieren
  • Dood

Houd je hond goed in de gaten. Verwijder teken zo snel mogelijk. Indien je de teek verwijderd, let er dan goed op dat er geen stukje blijft zitten en dat de teek volledig weggehaald is.

Teken verwijderen kan met een speciale tekenpincet.

Wanneer je hond een tekenbeet had, opletten dat bovenstaande symptomen niet voorkomen.

Indien nodig, tijdig naar de dierenarts!