Home Hondenrassen Help! Welke pup past bij me?

Help! Welke pup past bij me?

2981
DELEN
Keuze pup

Om te weten welke pup best bij je past moet je eerst voor jezelf uitmaken wat je van je hond wenst en hoe jouw levensstijl eruit ziet. Wil je een energieke hond? Of wil je eerder een zeer volgzaam karakter? Wil je een sterkere, een iets dominante hond? Wil je een pup die gemakkelijk te trainen is. Kies je toch liever een zeer rustige hond die ook een tijd alleen kan zijn? Naast al deze vragen is ook het allerbelangrijkste te weten welk ras je zal aankopen.

Dit zijn allemaal belangrijke factoren die je moet bekijken voor je een pup zal aanschaffen. Neem deze factoren mee wanneer je naar een verkooppunt of fokker gaat. 

Hou je bij je ras dat je voorgenomen hebt en laat je niet misleiden door de andere schattige oogjes die je zal zien.

Welke pup past bij me?

Vraag aan de fokker of verkoper om alle pups uit het nest te halen en hun even vrij te laten rondlopen op een afgezet terrein. Best in een terrein waar ze niet de hele tijd geplaatst zijn. Wanneer de fokker dit doet kun je het gedrag van de pups goed bekijken. Geef ze nog geen aandacht en let goed op wat ze gaan doen.

Wanneer een pup recht op je afloopt en tegen je aanspringt, zonder dat jij hem geroepen hebt, dan kun je wel een iets dominanter karakter hebben bij deze pup. Opgelet, dit kan ook een grote enthousiasme zijn. Let er goed op of deze pup blijft tegen je opspringen en je aandacht opeist of als hij het opgeeft en met de voorbijlopende pups speelt.

Wanneer een pup naar je toeloopt, tegen je aanspringt en je besnuffelt en dan terug wegloopt, heb je een nieuwsgierig karakter. Probeer of je deze pup nadat hij wegloopt ook terug zijn aandacht kunt pakken en hem terugroepen. Komt deze pup terug nadat je hem geroepen hebt dan heb je een evenwichtige en leergierige pup waar je zeker mee kan trainen.

Een pup dat zeer rustig blijft liggen of zitten is niet zoals iedereen denkt meteen levenloos. Deze pup is vooral rustig van karakter en onafhankelijk. Wens je een hond die je wel eens alleen kan laten? Dan kan deze pup hiervoor aangelegd zijn.

Heb je reeds een hond? Vraag aan de fokker of je deze mag meenemen om zo een goede keuze te kunnen maken. Doe hetzelfde als hierboven maar met je eigen hond erbij. Zo kan je zien welk karakter je best meeneemt.